Bel direct!
0541-291782

Prijs o.a

 • Omschrijving
 • Technische Specificaties
 • Opties
 • Foto's

Massey Ferguson

MF 5700 S Series

100 – 130 pk: Een geweldige boerderijtrekker

De Massey Ferguson 5700 SL serie telt 4 verschillende modellen met een vermogen segment tussen de 100 en 130 pk. Al deze trekkers worden gekenmerkt door het hoge gebruikersgemak door hun compactheid. Door de investeringen van de afgelopen jaren heeft Massey Ferguson ultra zuinige tractoren kunnen ontwikkelen. De trekkers zijn erg overzichtelijk in gebruik, en behoeven weinig onderhoud. Deze MF trekker heeft dus alle karaktertrekken die je nodig hebt voor op de boerderij. Dit maakt hem een ware boerderijtrekker.

Alle trekkers in de MF 5700 SL serie, dus met een “SL” toevoeging, kunnen beschouwd worden als de standaard modellen. Daarnaast biedt Massey Ferguson de 5700 modellen aan, zonder alle extra’s. Hierdoor kan MF u een voordelige, doch complete trekker aanbieden. Zie hier de voordelige 5700 modellen.

Motor

Alle trekkers in de Massey Ferguson 5700 SL serie zijn uitgevoerd met dezelfde motor. Het betreft een 4 cilinder, AGCO Power diesel motor, met een motorinhoud van 4.4 liter. De brandstofinspuiting geschiedt via een common-rail, waardoor fijnstof beperkt wordt en een roetfilter niet nodig is. Omdat er geen roetfilter nodig is, en dus niet geregenereerd hoeft te worden, is het vermogen altijd beschikbaar. Daarnaast zijn deze tractoren uitgerust met het onderhoudsvrije Selective Calalytic Reduction (SCR) systeem. Mede door het SCR systeem voldoen alle MF modellen aan de Tier 4 Final emissie eisen. Hier vind u meer informatie over het SCR systeem . De motoren hebben, naast het SCR principe, nog enkele vernuftige snufjes. Zo is de turbo op deze Massey Ferguson tractoren uitgerust met een elektronische wastegate. Hierdoor kunnen de prestaties van de trekker verbeterd worden, en de emissie gereduceerd. Daarnaast kan bij verscheidene werkzaamheden het motortoerental vermindert worden, wat resulteert in een lager brandstof verbruik. Zo zijn de MF 5700 SL modellen uitgerust met een super-eco transmissie, voor tijdens het transport. Een eco-aftakas, voor het aandrijven van lichtere werktuigen achter de trekker. En een laag stationair toerental dat automatisch ingeschakeld wordt. U verdient uw trekker al terug doordat u hierop bespaart.

Er zijn vier verschillende SL modellen, de MF 5710 SL, MF 5711 SL, MF 5712 SL, en de MF 5713 SL. Het vermogen tussen deze typen varieert van 100 tot 130 pk, met sprongen van 10. Zo heeft de MF 5710 SL, een vermogen van 100 pk bij 2000 toeren, en een koppel van 420 Nm bij 1600 toeren. En de MF 5712 SL heeft 110 pk en een maximum koppel van 468 Nm. De MF 5712 SL en MF 5713 SL hebben een vermogen van 120 en 130 pk respectievelijk, en deze trekkers hebben een koppel van 502 Nm en 545 Nm respectievelijk. De tabel hieronder geeft een duidelijke weergave van de verschillende typen. 
Aandrijving

De wel bewezen Dyna4 en Dyna6 transmissie bakken, zijn geoptimaliseerd voor de MF 5700 SL serie. Alle modellen kunnen daarom uitgerust worden met een Dyna-4 of Dyna-6 versnellingsbak. Beide Dynashift bakken zijn standaard uitgerust met een functie, dat bij het intrappen van de rem, de transmissie in de neutraal gezet wordt. Hierdoor kan de bestuurder van de tractor gebruik maken van een éénpedaal bediening bij het gebruik van een bijvoorbeeld een frontlader. Hierdoor wordt de gebruiker minder belast bij werkzaamheden. Standaard zit er op de Efficient uitvoeringen Autodrive, waarmee men automatisch kan schakelen binnen de Dynashift en de groepenbak. Normalerwijs gebeurt dit via een power shuttle. De Essential uitvoeringen hebben Autodrive als optie. Meer over de verschillen tussen de Efficient en Essential uitvoeringen onder het kopje Cabine en Interieur.

Een Massey Ferguson 5710 SL (MF 5711 SL; MF 5712 SL; MF 5713 SL), uitgerust met een Dyna-4 transmissie, kan vier keer onderlast geschakeld worden binnen elke groep. Er zijn in totaal vier groepen, waardoor er 16 versnellingen beschikbaar zijn. Een omkeerinrichting zorgt ervoor dat er evenveel versnellingen voor als achteruit zijn. Hierdoor zijn er 16 versnellingen vooruit en 16 achteruit. De boer kan via de power shuttle, wisselen tussen voor- en achteruit, Dynashift stappen (Dyna4 bedienen, zonder te koppelen), groepen schakelen (groepenbak bedienen), en neutraal selecteren. Hierdoor is de rechterhand vrij om eventueel een voorlader of ander werktuig te bedienen. Standaard is er ook een T-hendel geïntegreerd. Hiermee kan met de rechterhand tussen de groepen en Dynashift stappen geschakeld worden. Onderstaande grafiek geeft het snelheidsbereik van elke groep en versnelling weer van een Dyna-4, het werkgebied ligt tussen de 4 en 12 km per uur.

 
De MF 5710 SL tot en met MF 5713 SL kunnen daarnaast uitgevoerd worden met een Dyna6. Een Dyna6 heeft zes Dynashift stappen, en kan dus zes keer onderlast schakelen binnen elke groep. De groepenbak, voor een Dyna-6 telt ook vier groepen, waardoor het aantal versnellingen voor- en achteruit op 24 komt. Een Massey Ferguson 5700 met Dyna6 is ook uitgevoerd met T-hendel waar men mee kan schakelen. Onderstaande grafiek geeft het snelheidsbereik van elke groep en versnelling weer van een Dyna-6.


 
De trekker is begrenst op 40 kilometer per uur. Optioneel is er de mogelijkheid de tractor uit te bereiden met een super kruipbak. Hiermee kan een minimale snelheid behaald worden van ongeveer 160 meter per uur.


Cabine en interieur

De MF 5700 SL hebben allen een groot kleurenscherm, waarmee de setup kan worden bediend en informatie kan worden afgelezen. Zo kan via dit scherm informatie afgelezen over de werking van de trekker, bewerkte oppervlakte en afstand, brandstof- en ureumverbruik (dit is het verbruikte AdBlue), of motor-/ transmissietemperatuur.Er zijn twee soorten cabines verkrijgbaar voor de MF 5700 SL serie, genaamd de Essential en de Efficient. Daarnaast kunnen deze cabines met drie verschillende daken uitgevoerd worden, namelijk een standaarddak met optioneel luik, een Visio dak (deels doorzichtig) met bescherming tegen vallende voorwerpen, en een Slimline dak. Verder kan de hoogte van het dak vanuit de fabriek aangepast worden aan bepaalde hoogtes, tot minimaal 2.50 meter. Ideaal voor lage gebouwen.

De Essential heeft maximaal vier vergrendelbare regelventielen (mechanisch), een diepteregelaar hefinrichting, elektronische bediening van de hefinrichting, elektronische instellingen voor de hefinrichting, en schakelaars voor werk- en zwaailampen. Optioneel voor de Essential is een geïntegreerde fronthef en frontaftakas, mechanische cabinevering, airconditioning met handmatige temperatuur instelling, panoramische cabine met policarbonaat zijruit rechts, mechanische multifunctionele frontlader joystick (waarmee frontlader functies bediend kunnen worden, maar ook de rijrichting gewisseld worden, en de transmissie geschakeld worden). Daarnaast kan er vanaf de fabriek een elektrisch te bedienen multifunctionele joystick in de armsteun gemonteerd worden. Dit in combinatie met een 100 liter per minuut gecombineerde oliestroom en frontlader. Enkele andere opties zijn automatische inschakeling van zwaailicht op de weg, en extra aansluitingen voor mobiele telefoon of laptop, radio en MP3 speler (USB, Aux, en CD), Bluetooth verbinding, luchtgeveerde zwenkstoel, telescopische buitenspiegels met verwarming, en klimaatregeling.

De Efficient cabine is een iets luxe cabine. Zo is de Efficient standaard uitgerust met luchtgeveerde stoel, airconditioning met handmatige temperatuur instelling, en elektrische en mechanische bediening van regelventielen. Deze trekkers hebben ook standaard AutoDrive, waarmee automatisch geschakeld kan worden van Dynashift stappen en van groepen, zoals hierboven is uitgelegd. Naast de opties die van toepassing zijn op de Essential, heeft de Efficient nog de optie voor Datatronic. Datatronic is een computer die gegevens toont over de trekker, en die diverse voorgeprogrammeerde werkzaamheden automatisch kan laten verlopen met een druk op de knop. Eerst voert u de handelingen uit, daarna doet de trekker deze handelingen na.

De cabines zijn makkelijk toegankelijk, door hun grote portieren, en gemakkelijke instap. Het grote glasoppervlak en de schuin aflopende motorkap zorgen voor het beste zicht. Het geluidsniveau wordt binnen deze cabines tot een minimum beperkt. De veiligheidsgordel aan de bestuurdersstoel biedt een hoge mate van veiligheid. En door de ergonomisch geplaatste bedieningsorganen wordt de functionaliteit en productiviteit verhoogd en de vermoeidheid verminderd. Kortom, een geweldige cabine met uitrusting.

Voorlader

Verscheidene MF 900 serie voorladers zijn passend voor de 5700 SL modellen. Deze frontladers worden volledig geïntegreerd in de trekker. Zo krijgt de MF trekker in het verlengde van de armleuning van de stoel een joystick, waarmee u de frontlader, een derde en vierde functie van de frontlader, en de voor en achteruit kunt bedienen. Optioneel kunnen de tractoren met Efficient cabine (de luxe cabine) uitgevoerd worden met SpeedSteer. Dit houdt in dat de stuurbewegingen worden geamplificeerd, waardoor de stuurinrichting sneller reageert op de stuurbewegingen die gemaakt worden.

Deze voorlader zijn nieuw ontwikkeld voor de MF 5700 SL serie. De hefcapaciteit is verhoogd, de terugrolhoeken verbeterd en de storthoeken vergroot. Het optionele Visioline dak geeft onbelemmerd zicht bij het werken met een voorlader. Er is keuze uit drie hydraulische systemen met uitstekende druk, oliestroom en reactiesnelheid. Verder is er de optie voor een comfortregeling, waarmee de gevoeligheid van de omkeer van voor naar achteruit of andersom ingesteld kan worden.

De MF 900 serie voorladers zijn de verkrijgen met en zonder parallelgeleiding. Zo zijn er de MF 941 en MF 951 zonder parallelgeleiding, welke een hefhoogte behalen van 3.75 en 4.0 meter, respectievelijk. De hefcapaciteit van deze voorladers zonder parallelgeleiding liggen iets hoger dan met parallelgeleiding. Zo is de hefcapaciteit op grondhoogte bij draaipen 2810 en 2920 kg, voor de MF 941 en MF 951, respectievelijk.

Daarnaast zijn er de MF 946, de MF 948, de MF 949, en de MF 956 met parallelgeleiding. Met hefhoogtes en hefcapaciteiten van 3.75 m, 3.75 m, 3.90 m, 4.0 m en 2400 kg, 2770 kg, 2220 kg, en 2520 kg, respectievelijk. Alle voorladers die hier beschreven zijn, zijn geschikt voor alle MF 5700 SL modellen. De tabel hieronder geeft een duidelijk overzicht met de verschillende mogelijkheden.


 
Achteras

De achterhef, kan naar keuze uitgerust worden met een trekknobbel, wagenkoppeling, K80 kogel of ondertrekhaak. Hierdoor is er een grote keuze aan werktuigen die gekoppeld kunnen worden achter uw trekker.

Op deze trekkers zit een hefinrichting met een groot hefvermogen. Ze hebben namelijk een hefcapaciteit tot 5200 kg, wat betekend dat zware werktuigen met gemak kunnen worden geheven. De hefstangen en extra sterke stabilisatoren kunnen ingesteld worden, zodat de juiste aankoppeling beschikbaar is, voor uiteenlopende gedragen en half-gedragen werktuigen. De hefinrichting is uitgevoerd met dansonderdrukking. Een dansonderdrukking zorgt ervoor dat schokken op de hef gedempt worden. Hierdoor wordt het comfort verbeterd, en wordt de tractor beschermt tegen beschadiging. Daarnaast zijn er verscheidene hefinstellingen. Zo is er de daalsnelheidregeling, deze bepaald de snelheid waarmee de hef zakt, voor optimale prestaties en veiligheid (met vergrendeling). Een maximum hefhoogte, voor de bescherming van machine en werktuig, en het sneller wenden op de kopakker. Een diepteregeling. En een positie / intermix / trekkracht regeling, die op basis van gegevens over de positie van de hef en de trekkracht, de hef verder laat zakken of juist ophaalt. Dit is een geavanceerde diepteregeling, welke gebruikt kan worden op afwisselende grondoppervlaktes, in tegenstelling tot de voormalige diepteregelingen.

Er zijn minimaal twee en maximaal vier regelventielen beschikbaar. Een snelkoppeling zorgt ervoor dat af en aan koppelen soepel verloopt. Nu zijn deze snelkoppelingen uitgerust met een hydraulisch decompressiesysteem, dat zorgt dat de druk op de snelkoppeling wegvalt, en de slang ontkoppelt wordt. Hierdoor is het afkoppelen nog sneller en veiliger.

Qua hydrauliek zijn er drie verschillende pompen beschikbaar. Op de Essential uitvoeringen, zit standaard een 58 liter pomp (58 liter per minuut). Deze pomp levert voldoende olie aan de hefinrichting en buitenwerkende hydraulische systemen. De Efficient uitvoering heeft standaard een gecombineerde 100 liter pomp, die een hogere oliestroom beschikbaar stelt, voor extra snelheid en vermogen bij gebruik van werktuigen. Zo zou een voorlader beter en sneller werken op een 100 liter pomp. Deze gecombineerde 100 liter per minuut pomp, is optioneel voor Essential modellen. Als laatste is er de mogelijkheid om de Essential en de Efficient uit te voeren met een load sensing systeem. Dit houdt in dat de trekker de hoeveelheid olie levert die benodigd is, niet meer, niet minder. Doordat de pomp niet constant op volle toeren draait, wordt er aanzienlijk op brandstof bespaart.

Een zeer eenvoudige aandrijflijn zorgt voor een maximale overbrenging, en een maximaal vermogen op de aftakas. Het aftakas toerental wordt elektronisch hydraulisch aangepast, en bereikt standaard een snelheid van 540. Daarnaast is het mogelijk deze aftakas in een economisch voordelige stand te zetten, wanneer minder vermogen benodigd is. De motor dient dan minder toeren te draaien om de aftakas op 540 toeren te laten draaien. Deze stand wordt 540E genoemd, en levert een flinke brandstofbesparing op. Daarnaast kan de aftakas automatisch ingeschakeld of uitgeschakeld worden wanneer de achterhef wordt gezakt of opgeheven. Als optie kan de aftakas uitgevoerd worden met een 1000 omwentelingen per minuut stand. Een aftakas met duizend omwentelingen per minuut stand is nodig bij enkele werktuigen, zodat men een groter vermogen met relatief lichter uitgevoerde assen (e.d.) kunt overbrengen.

Vooras

De grote stuuruitslag, in combinatie met het ronde chassis aan de voorkant, zorgt ervoor dat er een kleine draaihoek gemaakt kan worden. Hierdoor is wendbaarheid bij het gebruik van (bijvoorbeeld) frontlader optimaal. Daarnaast kan er snel gewend worden op de kopakker of op het erf.

Optioneel kan de vooras uitgerust worden met vooras vering. De vooras vering geeft extra comfort, maar geeft daarnaast ook een betere tractie in het veld. Deze vooras kan daarnaast gecombineerd worden met een geïntegreerde fronthef. Natuurlijk is het ook mogelijk om de trekker alleen met fronthef, zonder vooras vering, uit te voeren.

Een optionele fronthef, heeft een hefcapaciteit tot 2500 kg, en wordt binnen in de trekker bediend via de geïntegreerde multifunctionele joystick. In de fronthef kunt u frontgewichten, een monoblok frontgewicht, of één van uw werktuigen hangen, bijvoorbeeld een maaier. Een frontgewicht in de fronthef zorgt bij verschillende agrarische werkzaamheden voor een verhoogde tractiecapaciteit. De fronthef heeft een elektrische aansluiting, en standaard één set hydraulische snelkoppelingen. Een frontaftakas is optioneel bij een fronthef, en kan 1000 toeren per minuut behalen.

De tractor

De tractoren uit de MF 5700 SL serie hebben allen een aflopende motorkop, zodat u vrijzicht heeft bij werkzaamheden. Zo is het zicht op de frontlader optimaal, wat het werken vergemakkelijkt. Dankzij een grote bodemvrijheid kan de trekker op moeilijk en ruw terrein worden gebruikt. Deze Massey Ferguson 5700 SL modellen gebruiken grote en veilige schijfremmen, die gekoeld worden door middel van een constante druksmering. Hierdoor kan men slipvrij remmen. De gedegen wielbasis van 2,55 meter, zorgt voor een optimale stabiliteit. Deze trekkers zijn uitgerust met een draaicirkel van 8.5 meter, en hebben een brandstoftank van 180 liter. Ze zijn allen uitgerust met 4WD (vierwiel aangedreven) en differentieelslot voor een betere tractie op het land. Onderstaande lijst geeft aan wat er per cabine standaard aanwezig is en wat de opties zijn.


 

Het Huub Sanderink team

Bij ons kunt u Massey Ferguson trekkers kopen. Wij leveren u daarnaast garantie, doen voor u het onderhoud, en voeren eventuele reparaties uit. Het team van Huub Sanderink streeft ernaar u een snelle service te bieden, zodat u met een gerust hart uw werkzaamheden uit kan voeren. Mocht u geïnteresseerd zijn in deze Massey Ferguson, laat het ons weten via de email, onderstaande contact formulier, of via de telefoon 06 – 5435 5135. Wij zijn u graag van dienst.

Zie hier voor zwaardere trekkers, MF 6700 S


Trekker van Huub Sanderink LMB

Verschillende typen:
Vier cilinder dieselmotoren
Massey Ferguson 5709S (95 pk)
Massey Ferguson 5710SL (100 pk)
Massey Ferguson 5711SL (110 pk)
Massey Ferguson 5712SL (120 pk)
Massey Ferguson 5713SL (130 pk)


Trekker
Merk: Massey Ferguson
Type: 5700 S series
Vermogen: 100 - 130 pk
Transmissie: Dyna-4 of Dyna-6

Trekker van Huub Sanderink

Verschillende typen:
Vier cilinder dieselmotoren
Massey Ferguson 5709S (95 pk)
Massey Ferguson 5710SL (100 pk)
Massey Ferguson 5711SL (110 pk)
Massey Ferguson 5712SL (120 pk)
Massey Ferguson 5713SL (130 pk)


Logo Massey Ferguson

Huub Sanderink uw Massey Ferguson dealer

 • Massey Ferguson Mf 5709s 90pk Trekker
 • Massey Ferguson Mf 5709s 90pk Trekker
 • Massey Ferguson Mf 5713s 130pk Trekker
 • Massey Ferguson MF5713S Trekker
 • Massey Ferguson 5700s Series Trekker
 • Massey Ferguson 5700s Series Trekker
 • Massey Ferguson Mf 5700 Trekker
 • Massey Ferguson Mf 5709s 90pk Trekker
 • Massey Ferguson Mf 5713s 130pk Trekker
 • Massey Ferguson Mf 5713s 130pk Trekker
 • Massey Ferguson Mf 5713s 130pk Trekker
 • Massey Ferguson Mf 5713s 130pk Trekker (12)
 • Massey Ferguson Mf 5713s 130pk Trekker (13)
 • Massey Ferguson Mf 5713s 130pk Trekker (15)
 • Massey Ferguson Mf 5713s 130pk Trekker (16)
 • Massey Ferguson Mf 5713s 130pk Trekker
 • Massey Ferguson Mf 5713s 130pk Trekker
 • Massey Ferguson Mf 5713s 130pk Trekker
 • Massey Ferguson Mf 5713s 130pk Trekker
 • Massey Ferguson Mf 5713s 130pk Trekker
 • Massey Ferguson Mf 5713s 130pk Trekker
 • Massey Ferguson MF5700S Trekker
 • Massey Ferguson MF5700S Trekker
 • Massey Ferguson MF5709S Trekker
 • Massey Ferguson MF5709S Trekker
 • Massey Ferguson MF5713S Trekker
 • Massey Ferguson MF5713S Trekker

100 – 130 pk: Een geweldige boerderijtrekker

De Massey Ferguson 5700 SL serie telt 4 verschillende modellen met een vermogen segment tussen de 100 en 130 pk. Al deze trekkers worden gekenmerkt door het hoge gebruikersgemak door hun compactheid. Door de investeringen van de afgelopen jaren heeft Massey Ferguson ultra zuinige tractoren kunnen ontwikkelen. De trekkers zijn erg overzichtelijk in gebruik, en behoeven weinig onderhoud. Deze MF trekker heeft dus alle karaktertrekken die je nodig hebt voor op de boerderij. Dit maakt hem een ware boerderijtrekker.

Alle trekkers in de MF 5700 SL serie, dus met een “SL” toevoeging, kunnen beschouwd worden als de standaard modellen. Daarnaast biedt Massey Ferguson de 5700 modellen aan, zonder alle extra’s. Hierdoor kan MF u een voordelige, doch complete trekker aanbieden. Zie hier de voordelige 5700 modellen.

Motor

Alle trekkers in de Massey Ferguson 5700 SL serie zijn uitgevoerd met dezelfde motor. Het betreft een 4 cilinder, AGCO Power diesel motor, met een motorinhoud van 4.4 liter. De brandstofinspuiting geschiedt via een common-rail, waardoor fijnstof beperkt wordt en een roetfilter niet nodig is. Omdat er geen roetfilter nodig is, en dus niet geregenereerd hoeft te worden, is het vermogen altijd beschikbaar. Daarnaast zijn deze tractoren uitgerust met het onderhoudsvrije Selective Calalytic Reduction (SCR) systeem. Mede door het SCR systeem voldoen alle MF modellen aan de Tier 4 Final emissie eisen. Hier vind u meer informatie over het SCR systeem . De motoren hebben, naast het SCR principe, nog enkele vernuftige snufjes. Zo is de turbo op deze Massey Ferguson tractoren uitgerust met een elektronische wastegate. Hierdoor kunnen de prestaties van de trekker verbeterd worden, en de emissie gereduceerd. Daarnaast kan bij verscheidene werkzaamheden het motortoerental vermindert worden, wat resulteert in een lager brandstof verbruik. Zo zijn de MF 5700 SL modellen uitgerust met een super-eco transmissie, voor tijdens het transport. Een eco-aftakas, voor het aandrijven van lichtere werktuigen achter de trekker. En een laag stationair toerental dat automatisch ingeschakeld wordt. U verdient uw trekker al terug doordat u hierop bespaart.

Er zijn vier verschillende SL modellen, de MF 5710 SL, MF 5711 SL, MF 5712 SL, en de MF 5713 SL. Het vermogen tussen deze typen varieert van 100 tot 130 pk, met sprongen van 10. Zo heeft de MF 5710 SL, een vermogen van 100 pk bij 2000 toeren, en een koppel van 420 Nm bij 1600 toeren. En de MF 5712 SL heeft 110 pk en een maximum koppel van 468 Nm. De MF 5712 SL en MF 5713 SL hebben een vermogen van 120 en 130 pk respectievelijk, en deze trekkers hebben een koppel van 502 Nm en 545 Nm respectievelijk. De tabel hieronder geeft een duidelijke weergave van de verschillende typen. 
Aandrijving

De wel bewezen Dyna4 en Dyna6 transmissie bakken, zijn geoptimaliseerd voor de MF 5700 SL serie. Alle modellen kunnen daarom uitgerust worden met een Dyna-4 of Dyna-6 versnellingsbak. Beide Dynashift bakken zijn standaard uitgerust met een functie, dat bij het intrappen van de rem, de transmissie in de neutraal gezet wordt. Hierdoor kan de bestuurder van de tractor gebruik maken van een éénpedaal bediening bij het gebruik van een bijvoorbeeld een frontlader. Hierdoor wordt de gebruiker minder belast bij werkzaamheden. Standaard zit er op de Efficient uitvoeringen Autodrive, waarmee men automatisch kan schakelen binnen de Dynashift en de groepenbak. Normalerwijs gebeurt dit via een power shuttle. De Essential uitvoeringen hebben Autodrive als optie. Meer over de verschillen tussen de Efficient en Essential uitvoeringen onder het kopje Cabine en Interieur.

Een Massey Ferguson 5710 SL (MF 5711 SL; MF 5712 SL; MF 5713 SL), uitgerust met een Dyna-4 transmissie, kan vier keer onderlast geschakeld worden binnen elke groep. Er zijn in totaal vier groepen, waardoor er 16 versnellingen beschikbaar zijn. Een omkeerinrichting zorgt ervoor dat er evenveel versnellingen voor als achteruit zijn. Hierdoor zijn er 16 versnellingen vooruit en 16 achteruit. De boer kan via de power shuttle, wisselen tussen voor- en achteruit, Dynashift stappen (Dyna4 bedienen, zonder te koppelen), groepen schakelen (groepenbak bedienen), en neutraal selecteren. Hierdoor is de rechterhand vrij om eventueel een voorlader of ander werktuig te bedienen. Standaard is er ook een T-hendel geïntegreerd. Hiermee kan met de rechterhand tussen de groepen en Dynashift stappen geschakeld worden. Onderstaande grafiek geeft het snelheidsbereik van elke groep en versnelling weer van een Dyna-4, het werkgebied ligt tussen de 4 en 12 km per uur.

 
De MF 5710 SL tot en met MF 5713 SL kunnen daarnaast uitgevoerd worden met een Dyna6. Een Dyna6 heeft zes Dynashift stappen, en kan dus zes keer onderlast schakelen binnen elke groep. De groepenbak, voor een Dyna-6 telt ook vier groepen, waardoor het aantal versnellingen voor- en achteruit op 24 komt. Een Massey Ferguson 5700 met Dyna6 is ook uitgevoerd met T-hendel waar men mee kan schakelen. Onderstaande grafiek geeft het snelheidsbereik van elke groep en versnelling weer van een Dyna-6.


 
De trekker is begrenst op 40 kilometer per uur. Optioneel is er de mogelijkheid de tractor uit te bereiden met een super kruipbak. Hiermee kan een minimale snelheid behaald worden van ongeveer 160 meter per uur.


Cabine en interieur

De MF 5700 SL hebben allen een groot kleurenscherm, waarmee de setup kan worden bediend en informatie kan worden afgelezen. Zo kan via dit scherm informatie afgelezen over de werking van de trekker, bewerkte oppervlakte en afstand, brandstof- en ureumverbruik (dit is het verbruikte AdBlue), of motor-/ transmissietemperatuur.Er zijn twee soorten cabines verkrijgbaar voor de MF 5700 SL serie, genaamd de Essential en de Efficient. Daarnaast kunnen deze cabines met drie verschillende daken uitgevoerd worden, namelijk een standaarddak met optioneel luik, een Visio dak (deels doorzichtig) met bescherming tegen vallende voorwerpen, en een Slimline dak. Verder kan de hoogte van het dak vanuit de fabriek aangepast worden aan bepaalde hoogtes, tot minimaal 2.50 meter. Ideaal voor lage gebouwen.

De Essential heeft maximaal vier vergrendelbare regelventielen (mechanisch), een diepteregelaar hefinrichting, elektronische bediening van de hefinrichting, elektronische instellingen voor de hefinrichting, en schakelaars voor werk- en zwaailampen. Optioneel voor de Essential is een geïntegreerde fronthef en frontaftakas, mechanische cabinevering, airconditioning met handmatige temperatuur instelling, panoramische cabine met policarbonaat zijruit rechts, mechanische multifunctionele frontlader joystick (waarmee frontlader functies bediend kunnen worden, maar ook de rijrichting gewisseld worden, en de transmissie geschakeld worden). Daarnaast kan er vanaf de fabriek een elektrisch te bedienen multifunctionele joystick in de armsteun gemonteerd worden. Dit in combinatie met een 100 liter per minuut gecombineerde oliestroom en frontlader. Enkele andere opties zijn automatische inschakeling van zwaailicht op de weg, en extra aansluitingen voor mobiele telefoon of laptop, radio en MP3 speler (USB, Aux, en CD), Bluetooth verbinding, luchtgeveerde zwenkstoel, telescopische buitenspiegels met verwarming, en klimaatregeling.

De Efficient cabine is een iets luxe cabine. Zo is de Efficient standaard uitgerust met luchtgeveerde stoel, airconditioning met handmatige temperatuur instelling, en elektrische en mechanische bediening van regelventielen. Deze trekkers hebben ook standaard AutoDrive, waarmee automatisch geschakeld kan worden van Dynashift stappen en van groepen, zoals hierboven is uitgelegd. Naast de opties die van toepassing zijn op de Essential, heeft de Efficient nog de optie voor Datatronic. Datatronic is een computer die gegevens toont over de trekker, en die diverse voorgeprogrammeerde werkzaamheden automatisch kan laten verlopen met een druk op de knop. Eerst voert u de handelingen uit, daarna doet de trekker deze handelingen na.

De cabines zijn makkelijk toegankelijk, door hun grote portieren, en gemakkelijke instap. Het grote glasoppervlak en de schuin aflopende motorkap zorgen voor het beste zicht. Het geluidsniveau wordt binnen deze cabines tot een minimum beperkt. De veiligheidsgordel aan de bestuurdersstoel biedt een hoge mate van veiligheid. En door de ergonomisch geplaatste bedieningsorganen wordt de functionaliteit en productiviteit verhoogd en de vermoeidheid verminderd. Kortom, een geweldige cabine met uitrusting.

Voorlader

Verscheidene MF 900 serie voorladers zijn passend voor de 5700 SL modellen. Deze frontladers worden volledig geïntegreerd in de trekker. Zo krijgt de MF trekker in het verlengde van de armleuning van de stoel een joystick, waarmee u de frontlader, een derde en vierde functie van de frontlader, en de voor en achteruit kunt bedienen. Optioneel kunnen de tractoren met Efficient cabine (de luxe cabine) uitgevoerd worden met SpeedSteer. Dit houdt in dat de stuurbewegingen worden geamplificeerd, waardoor de stuurinrichting sneller reageert op de stuurbewegingen die gemaakt worden.

Deze voorlader zijn nieuw ontwikkeld voor de MF 5700 SL serie. De hefcapaciteit is verhoogd, de terugrolhoeken verbeterd en de storthoeken vergroot. Het optionele Visioline dak geeft onbelemmerd zicht bij het werken met een voorlader. Er is keuze uit drie hydraulische systemen met uitstekende druk, oliestroom en reactiesnelheid. Verder is er de optie voor een comfortregeling, waarmee de gevoeligheid van de omkeer van voor naar achteruit of andersom ingesteld kan worden.

De MF 900 serie voorladers zijn de verkrijgen met en zonder parallelgeleiding. Zo zijn er de MF 941 en MF 951 zonder parallelgeleiding, welke een hefhoogte behalen van 3.75 en 4.0 meter, respectievelijk. De hefcapaciteit van deze voorladers zonder parallelgeleiding liggen iets hoger dan met parallelgeleiding. Zo is de hefcapaciteit op grondhoogte bij draaipen 2810 en 2920 kg, voor de MF 941 en MF 951, respectievelijk.

Daarnaast zijn er de MF 946, de MF 948, de MF 949, en de MF 956 met parallelgeleiding. Met hefhoogtes en hefcapaciteiten van 3.75 m, 3.75 m, 3.90 m, 4.0 m en 2400 kg, 2770 kg, 2220 kg, en 2520 kg, respectievelijk. Alle voorladers die hier beschreven zijn, zijn geschikt voor alle MF 5700 SL modellen. De tabel hieronder geeft een duidelijk overzicht met de verschillende mogelijkheden.


 
Achteras

De achterhef, kan naar keuze uitgerust worden met een trekknobbel, wagenkoppeling, K80 kogel of ondertrekhaak. Hierdoor is er een grote keuze aan werktuigen die gekoppeld kunnen worden achter uw trekker.

Op deze trekkers zit een hefinrichting met een groot hefvermogen. Ze hebben namelijk een hefcapaciteit tot 5200 kg, wat betekend dat zware werktuigen met gemak kunnen worden geheven. De hefstangen en extra sterke stabilisatoren kunnen ingesteld worden, zodat de juiste aankoppeling beschikbaar is, voor uiteenlopende gedragen en half-gedragen werktuigen. De hefinrichting is uitgevoerd met dansonderdrukking. Een dansonderdrukking zorgt ervoor dat schokken op de hef gedempt worden. Hierdoor wordt het comfort verbeterd, en wordt de tractor beschermt tegen beschadiging. Daarnaast zijn er verscheidene hefinstellingen. Zo is er de daalsnelheidregeling, deze bepaald de snelheid waarmee de hef zakt, voor optimale prestaties en veiligheid (met vergrendeling). Een maximum hefhoogte, voor de bescherming van machine en werktuig, en het sneller wenden op de kopakker. Een diepteregeling. En een positie / intermix / trekkracht regeling, die op basis van gegevens over de positie van de hef en de trekkracht, de hef verder laat zakken of juist ophaalt. Dit is een geavanceerde diepteregeling, welke gebruikt kan worden op afwisselende grondoppervlaktes, in tegenstelling tot de voormalige diepteregelingen.

Er zijn minimaal twee en maximaal vier regelventielen beschikbaar. Een snelkoppeling zorgt ervoor dat af en aan koppelen soepel verloopt. Nu zijn deze snelkoppelingen uitgerust met een hydraulisch decompressiesysteem, dat zorgt dat de druk op de snelkoppeling wegvalt, en de slang ontkoppelt wordt. Hierdoor is het afkoppelen nog sneller en veiliger.

Qua hydrauliek zijn er drie verschillende pompen beschikbaar. Op de Essential uitvoeringen, zit standaard een 58 liter pomp (58 liter per minuut). Deze pomp levert voldoende olie aan de hefinrichting en buitenwerkende hydraulische systemen. De Efficient uitvoering heeft standaard een gecombineerde 100 liter pomp, die een hogere oliestroom beschikbaar stelt, voor extra snelheid en vermogen bij gebruik van werktuigen. Zo zou een voorlader beter en sneller werken op een 100 liter pomp. Deze gecombineerde 100 liter per minuut pomp, is optioneel voor Essential modellen. Als laatste is er de mogelijkheid om de Essential en de Efficient uit te voeren met een load sensing systeem. Dit houdt in dat de trekker de hoeveelheid olie levert die benodigd is, niet meer, niet minder. Doordat de pomp niet constant op volle toeren draait, wordt er aanzienlijk op brandstof bespaart.

Een zeer eenvoudige aandrijflijn zorgt voor een maximale overbrenging, en een maximaal vermogen op de aftakas. Het aftakas toerental wordt elektronisch hydraulisch aangepast, en bereikt standaard een snelheid van 540. Daarnaast is het mogelijk deze aftakas in een economisch voordelige stand te zetten, wanneer minder vermogen benodigd is. De motor dient dan minder toeren te draaien om de aftakas op 540 toeren te laten draaien. Deze stand wordt 540E genoemd, en levert een flinke brandstofbesparing op. Daarnaast kan de aftakas automatisch ingeschakeld of uitgeschakeld worden wanneer de achterhef wordt gezakt of opgeheven. Als optie kan de aftakas uitgevoerd worden met een 1000 omwentelingen per minuut stand. Een aftakas met duizend omwentelingen per minuut stand is nodig bij enkele werktuigen, zodat men een groter vermogen met relatief lichter uitgevoerde assen (e.d.) kunt overbrengen.

Vooras

De grote stuuruitslag, in combinatie met het ronde chassis aan de voorkant, zorgt ervoor dat er een kleine draaihoek gemaakt kan worden. Hierdoor is wendbaarheid bij het gebruik van (bijvoorbeeld) frontlader optimaal. Daarnaast kan er snel gewend worden op de kopakker of op het erf.

Optioneel kan de vooras uitgerust worden met vooras vering. De vooras vering geeft extra comfort, maar geeft daarnaast ook een betere tractie in het veld. Deze vooras kan daarnaast gecombineerd worden met een geïntegreerde fronthef. Natuurlijk is het ook mogelijk om de trekker alleen met fronthef, zonder vooras vering, uit te voeren.

Een optionele fronthef, heeft een hefcapaciteit tot 2500 kg, en wordt binnen in de trekker bediend via de geïntegreerde multifunctionele joystick. In de fronthef kunt u frontgewichten, een monoblok frontgewicht, of één van uw werktuigen hangen, bijvoorbeeld een maaier. Een frontgewicht in de fronthef zorgt bij verschillende agrarische werkzaamheden voor een verhoogde tractiecapaciteit. De fronthef heeft een elektrische aansluiting, en standaard één set hydraulische snelkoppelingen. Een frontaftakas is optioneel bij een fronthef, en kan 1000 toeren per minuut behalen.

De tractor

De tractoren uit de MF 5700 SL serie hebben allen een aflopende motorkop, zodat u vrijzicht heeft bij werkzaamheden. Zo is het zicht op de frontlader optimaal, wat het werken vergemakkelijkt. Dankzij een grote bodemvrijheid kan de trekker op moeilijk en ruw terrein worden gebruikt. Deze Massey Ferguson 5700 SL modellen gebruiken grote en veilige schijfremmen, die gekoeld worden door middel van een constante druksmering. Hierdoor kan men slipvrij remmen. De gedegen wielbasis van 2,55 meter, zorgt voor een optimale stabiliteit. Deze trekkers zijn uitgerust met een draaicirkel van 8.5 meter, en hebben een brandstoftank van 180 liter. Ze zijn allen uitgerust met 4WD (vierwiel aangedreven) en differentieelslot voor een betere tractie op het land. Onderstaande lijst geeft aan wat er per cabine standaard aanwezig is en wat de opties zijn.


 

Het Huub Sanderink team

Bij ons kunt u Massey Ferguson trekkers kopen. Wij leveren u daarnaast garantie, doen voor u het onderhoud, en voeren eventuele reparaties uit. Het team van Huub Sanderink streeft ernaar u een snelle service te bieden, zodat u met een gerust hart uw werkzaamheden uit kan voeren. Mocht u geïnteresseerd zijn in deze Massey Ferguson, laat het ons weten via de email, onderstaande contact formulier, of via de telefoon 06 – 5435 5135. Wij zijn u graag van dienst.

Zie hier voor zwaardere trekkers, MF 6700 S


Trekker van Huub Sanderink LMB

Verschillende typen:
Vier cilinder dieselmotoren
Massey Ferguson 5709S (95 pk)
Massey Ferguson 5710SL (100 pk)
Massey Ferguson 5711SL (110 pk)
Massey Ferguson 5712SL (120 pk)
Massey Ferguson 5713SL (130 pk)Contact


zie www.lmbveldman.nl